Risker med färgade persienner

Vi fick höra av en medlem i föreningen att det finns vissa risker med att installera färgade/mörka persienner. Vi tackar och bockar för informationen!

”Har installerat persienner via Åkes Persienner och ville bara förmedla lite information från dom till styrelsen.

Fönstertypen vi har tål inte färgade persienner, dom är för täta och blir för varma vilket leder till att fönstret spricker. Så det är vanliga vita persienner som gäller, kan vara intressant information för andra som funderar på att sätta in persienner och kanske gör jobbet själva. Åkes Persienner krävde en underskrift på att köparen tar på sig allt ansvar om man tex skulle vilja ha mörkläggande persienner.

Hörde också med dom angående markiser, och dom tar inte på sig jobb med att sätta upp markiser där dom måste göra hål på tätskiktet, puts, osv, för det finns tydligen inget godkänt sätt att täta efter ett sådant ingrepp. Killarna som var här nämnde att i någon av husen vid ån byggda på samma sätt som våra hade markiser installerats i putsen, och dom tyckte att det skulle bli ”intressant” att se vad som händer när fukt letar sig in.

Så föreningen kanske skulle ta ett beslut om att ingrepp i putsen på fasaden inte är tillåtet om ett sådant inte redan finns? Så att inte mindre nogräknande företag genomför sådana installationer.

Markiser installerade i fönsterramarna var möjligt, men krävde motorstyrning med fjärrkontroll (dyrt!) eftersom det inte fanns utrymme för manuell styrning genom fönsterkarmarna.

Säkert inga nyheter, men ville ändå bara förmedla informationen från Åkes Persienner.”