Allmän info

Allmänt om bostadsrättföreningen
Föreningen består av ett flerbostadshus med 56 st. bostadsrättslägenheter, uppfört 2012, med fastighetsbeteckning Luthagen 89:1

Kontakt:
Styrelsen Brf Magnolian 2
Formgatan 3
752 21 Uppsala

Det går även bra att kontakta styrelsen elektroniskt via kontaktformuläret.

Organisationsnummer: 769622-8613

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen handhas av SBC och den tekniska förvaltningen av UBC Teknisk förvaltning.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett bilgarage under fastigheten. Cykelparkering finns i garaget, utanför vissa entréer samt under trappan i varje uppgång. Barnvagnsförråd finns i anslutning till varje trappuppgång. Till varje lägenhet hör ett källarförråd, uppmärkt med bostadens lägenhetsnummer. Garaget tillika innergården med grillar, soffor, bord, hängmattor, lekplats och mindre grönområden delas med grannföreningen Brf Magnolian 1.

Parkering
Föreningen hyr ut 26 st garageplatser (1020 kr/mån) varav 2 är med elbilsladdare, 16 p-platser med elplint (500 kr/mån) samt 2 p-platser utan elplint (400 kr/mån). Vanligtvis är det en kort kö och det har historiskt tagit ~3-6 månader att få en plats. Kontakta styrelsen för aktuell information.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägandeskap. Minsta ägarandel som accepteras är 10 %. Juridisk person accepteras ej.

Avgifter
Månadsavgift: Inkluderar värme och kallvatten. Förbrukningen av varmvatten läses av per lägenhet och debiteras per månad på hyresavin. TV, bredband och telefoni, levereras av Telia via ett upphandlat gruppavtal, med en fast månadsavgift som ligger utöver hyran.
Pantsättningsavgift: 1 % av prisbasbeloppet.
Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbeloppet.

Planer i föreningen 2020
Några avgiftshöjningar planeras inte i dagsläget.